Opulus

Keresés: 
Endotoxin
Szakirodalom


Adobe Acrobat Reader

KezdolapÚjdonságokCégünkrolElérhetoségTérképFAQLinkekSzolgáltatásainkrólLog in

MikroszennyezodésTermékek, megoldásokTudásközpontB2BÁllásközvetítésÉlelmiszeripar
 
 

Endotoxin challenge vizsgálatok

Az USP 24 törvény 1211-es fejezete definiálja a pirogénmentesítési ciklus követelményét. A törvény alapján az a pirogénmentesítési eljárás elfogadható, ahol az eredeti endotoxin koncentráció értéke 3 nagyságrenddel csökken.

Az endotoxin mentesítés USP követelmények szerinti megfelelését endotoxin challenge vizsgálatokkal igazolják. A vizsgálat elvégzéséhez ismert mennyiségű (>1000 EU/cső) endotoxint tartalmazó hőálló csöveket használnak (ECVs- Endotoxin Challenge Vials). Az ECV-ket, a kemence validálási folyamata során meghatározott hidegpontokon, a rakomány között helyezik el és a szintén előre meghatározott idő/hőmérséklet profil alapján lefuttatják a pirogénmentesítési ciklust. A pirogénmentesítési program hatékonyságának vizsgálatára megmérik a challenge minták endotoxin tartalmát. A vizsgálathoz a pirogénmentesített és a kontroll (endotoxinnal szennyezett) ECV-ket LAL-vízzel rekonstituálják és kevertetés után megmérik az endotoxin tartalmukat. A kontroll és challenge minták eredményeit az USP követelményei szerint összehasonlítják. Amennyiben a pirogénmentesítési eljárás megfelelő hatékonyságú, a kontroll és challenge minták endotoxin tartalma között három nagyságrendű különbséget tapasztalnak.

Azt a kemencét, amelyet pirogénmentesítére használnak, validálni kell.

A validálási eljárás három fő részből áll:

  1. A hőmérséklet profil meghatározása üres és tele kemence esetén a készülék hidegpontjainak, illetve a rakományon belüli hőmérséklet eloszlásának megállapítására.
  2. Az idő/hőmérséklet profil megválasztása a hatékony pirogénmentesítési időtartam és hőmérséklet definiálására.
  3. Az endotoxin challenge vizsgálat a pirogénmentesítés hatékonyságának bizonyítására.
 
   
Frissítve:2006. 03. 08.
back Vissza
----------------------------------
Kezdolap | Újdonságok | Cégünkrol | Elérhetoség | Térkép | FAQ | Linkek | Szolgáltatásainkról | Log in
© 2001-2002 OPULUS® védjegy a BioMondex Ltd. tulajdona. Minden jog fenntartva Jogi tudnivalók.