Opulus

Keresés: 
Endotoxin
Szakirodalom


Adobe Acrobat Reader

KezdolapÚjdonságokCégünkrolElérhetoségTérképFAQLinkekSzolgáltatásainkrólLog in

MikroszennyezodésTermékek, megoldásokTudásközpontB2BÁllásközvetítésÉlelmiszeripar
 
 

Endotogram és Endotograph

Bevezető

    
Növeli a LAL endotoxin vizsgálat specifikusságát

Ha a kinetikus LAL endotoxin mérés eredményeinek megfelelő minőségéről szeretnénk meggyőződni, az egyik lehetőség, hogy szemügyre vesszük az optikai sűrűség (OD) - idő görbéket. Ezzel a módszerrel nagyon egyszerűen megfigyelhetjük az ideális görbéktől való eltérést (pl. zajos adatok, kiugró pontok, eltérések a replikátumok között).
Az endotogram és endotograph egy további lehetőséget kínál a kinetikus LAL mérés eredményeinek megjelenítésére. Ezek a görbék egyfajta kromatogramoknak tekinthetőek, amelyeket a kinetikus LAL mérésekhez rendelhetünk.

Endotogram

Az endotogram alapját a kinetikus LAL görbék deriváltjai jelentik. Mindegyik derivált egy olyan OD-idő görbéből származik, amelyik az eredeti replikátum görbék átlagából ered.
Megfelelő transzformációval a deriváltak eléggé elkülönülnek. A kinetikus LAL görbék deriváltjai és transzformáltjai alatti terület és a koncentrációk közötti összefüggés a következőképpen adható meg:

C = 10A-K,

ahol C a koncentráció, A a terület. Ha INT(LOG(CMIN)) = LOG(CMIN) és CMIN < 1, akkor K = 1 - INT(LOG(CMIN) - 1), egyébként K = 1 - INT(LOG(CMIN)). Itt CMIN a mérés során előforduló legkisebb koncentrációt jelenti.

Endotograph

Az endotograph transzformált Gauss-függvényekből áll:

y = (K+Log(C))exp(- (x-m)2 )

2s2

ahol C a koncentráció, m a replikátum görbék inflexiós pontjai x-koordinátáinak átlaga, s pedig az előbbi x-koordináták szórása. Ha INT(LOG(CMIN)) = LOG(CMIN) és CMIN < 1, akkor K =1 - INT(LOG(CMIN)-1), egyébként K =1 - INT(LOG(CMIN)). CMIN itt is a mérés során előforduló legkisebb koncentrációt jelenti.
A transzformált Gauss-függvények maximuma (yMAX) és a koncentrációk közötti összefüggés:

C = 10y MAX-K

 
   
Frissítve:2006. 03. 08.
back Vissza
----------------------------------
Kezdolap | Újdonságok | Cégünkrol | Elérhetoség | Térkép | FAQ | Linkek | Szolgáltatásainkról | Log in
© 2001-2002 OPULUS® védjegy a BioMondex Ltd. tulajdona. Minden jog fenntartva Jogi tudnivalók.