Opulus

Keresés: 
CACTUS FAQ
LAL Proficiency Teszt FAQ
OOS FAQ
PyroDoQ FAQ
PyroGel FAQ
PyroSolution FAQ


Adobe Acrobat Reader

KezdolapÚjdonságokCégünkrolElérhetoségTérképFAQLinkekSzolgáltatásainkrólLog in

MikroszennyezodésTermékek, megoldásokTudásközpontB2BÁllásközvetítésÉlelmiszeripar
 
 

CACTUS Enterprise Edition FAQ

   


 1. Hogyan lehet a CACTUS Enterprise Edition-t installálni?
 2. Mennyi időt igényel a CACTUS Enterprise Edition használatának megtanulása?
 3. Minimális háttérrel rendelkező alkalmazott is képes az on-line tananyagok használatára?
 4. Milyen hosszú egy átlagos kurzus?
 5. Feloszthatom a kurzusomat különálló fejezetekre?
 6. Mennyi időt vesz igénybe egy átlagos vizsga?
 7. Feloszthatom a vizsgámat különálló részekre?
 8. Gyakorolhatok az elsajátítandó tananyagomon?
 9. Testreszabhatók a tananyagok? Beilleszthetők a tananyagba szövegek, videók, képek?
 10. Mit tehetek abban az esetben, ha szükségem van több és/vagy más tesztre a kurzusban és/vagy a vizsgákban?
 11. Hogyan támogatja a CEE a "hibrid" oktatást?
 12. Mennyi idő alatt lehet felépíteni egy alkalmazotti adatbázist?
 13. Mennyi idő alatt lehet felépíteni egy kurzus adatbázist?
 14. Mennyi időbe telik felépíteni az SOP adatbázisomat?
 15. A SOP Menedzsment Rendszer rendelkezik változatnyilvántartással (version control)?
 16. Léteznek-e beépített eljárások az SOP-k kibocsátására és visszavonására?
 17. Tesztelhetem az SOP-m integritását?
 18. Milyen SOP integritás teszt áll rendelkezésemre?
 19. Hogyan használhatók a tanulási célok az oktatás validációja során?
 20. Hogyan határozhatom meg az elfogadhatósági szintet a magam és az alkalmazottaim számára?
 21. Mit jelent az IQ a kompetencia képzésben?
 22. Hogyan használható az IQ a kompetencia képzésben?
 23. Mit jelent az OQ a kompetencia képzésben?
 24. Hogyan használhatom az OQ-t a kompetencia képzésben?
 25. Mit jelent a PQ a kompetencia képzésben?
 26. Hogyan használhatom a PQ-t a kompetencia képzésben?
 27. Hogyan kaphatok támogatást, ha szükségem van rá?

 1. Hogyan lehet a CACTUS Enterprise Edition-t installálni? Kérjük, tanulmányozza a "CACTUS Enterprise Edition installálási útmutató"-t.
 2. Mennyi időt igényel a CACTUS Enterprise Edition használatának megtanulása? A felhasználó szempontjából a CEE 3 alrendszernek tekinthető: CACTUS Training Center (CTC), CACTUS Intranet System (ISYS) és a CACTUS Metrics and Analysis (METAN). A CTC mindenki számára elérhető, míg az ISYS-t csak adminisztrátorok használhatják. A METAN alrendszert rendszerint a menedzserek és a felső vezetők kezelik. Mindegyik alrendszernek egyszerű és könnyen használható felhasználói felülete van, amelynek segítségével kevesebb, mint 30 perc alatt "otthon" érezheti magát a felhasználó. Az ISYS esetében 1 nap tréning ajánlott a teljes funkcionális használathoz.
 3. Minimális háttérrel rendelkező alkalmazott is képes az on-line tananyagok használatára? Igen. A tanuló szintjén egy leegyszerűsített "CACTUS Training Center" áll rendelkezésre. A tanuló csak a számára ütemezett kurzust látja és indíthatja el.
 4. Milyen hosszú egy átlagos kurzus? A kurzus elvégzése kb. 45-90 perc attól függően, hogy mennyire jártas a kurzus által felölelt témakörben.
 5. Feloszthatom a kurzusomat különálló fejezetekre? Igen. A könyvjelző használatával a kurzus tagolható.
 6. Mennyi időt vesz igénybe egy átlagos vizsga? A vizsga teljesítése kb. 15-30 perc attól függően, hogy a vizsgázó mennyire jártas a vizsga által felölelt témakörben.
 7. Feloszthatom a vizsgámat különálló részekre? Nem.
 8. Gyakorolhatok az elsajátítandó tananyagomon? Igen. A felettese engedélyezheti a gyakorlást, de ne feledje, hogy ennek nyoma marad az "audit trail"-ben és a tanulási folyamatban.
 9. Testreszabhatók a tananyagok? Beilleszthetők a tananyagba szövegek, videók, képek? Igen. Méltányos összeg fejében beillesztjük az Ön által kívánt szövegeket, videókat és képeket a már meglévő tananyagba.
 10. Mit tehetek abban az esetben, ha szükségem van több és/vagy más tesztre a kurzusban és/vagy a vizsgákban? Méltányos összeg fejében beillesztjük az Ön által kívánt teszteket és/vagy vizsgakérdéseket a már meglévő tananyagba ill. vizsgába.
 11. Hogyan támogatja a CEE a "hibrid" oktatást? Az automatikus oktatás során nyert eredmények mellé, manuálisan az off-line oktatás adatai bevihetők.
 12. Mennyi idő alatt lehet felépíteni egy alkalmazotti adatbázist? Egy operátor kb. 100 alkalmazott adatait képes rögzíteni egy 8 órás munkanap során.
 13. Mennyi idő alatt lehet felépíteni egy kurzus adatbázist? A kurzus adatbázisok automatikusan épülnek fel a kurzusok installálása folyamán. Az adatbázisba a kurzusok alapértelmezett adatai kerülnek be. Ezeket az alapértelmezett adatokat a rendszeradminisztrátor szerkesztheti és megváltoztathatja.
 14. Mennyi időbe telik felépíteni az SOP adatbázisomat? Ha csak a kötelező mezőket tölti ki, akkor egy személy kb. 300 SOP-t tud felvinni az adatbázisba egy 7 órás munkanap folyamán.
 15. A SOP Menedzsment Rendszer rendelkezik változat nyilvántartással (version control)? Igen.
 16. Léteznek-e beépített eljárások az SOP-k kibocsátására és visszavonására? Igen
 17. Tesztelhetem az SOP-m integritását? Igen.
 18. Milyen SOP integritás teszt áll rendelkezésemre? A konzisztencia tesztek amelyek a hivatkozásokhoz és változatokhoz kapcsolódnak; a teljességi tesztek a terjesztéshez, szükséges aláírásokhoz valamint a SOP képzési igény elemzéshez.
 19. Hogyan használhatók a tanulási célok az oktatás validációja során? Minden tanulási cél egy vagy több teszthez kötődik a tananyag tartalmában. A "Statistical Quality Control" eszközök használatával (mint pl. hisztogramok) és reprezentatív teszt eredmények kiértékelésével ésszerű mértékben korlátozhatjuk a tanulási célokat. Részletes példák találhatók a Virtuális Rt, Kompetencia Kézikönyvben.
 20. Hogyan határozhatom meg az elfogadhatósági szintet a magam és az alkalmazottaim számára? Az egészségügy területén dolgozó vállalatok által szolgáltatott adatok statisztikai feldolgozása alapján beállítottuk az alapértelmezett értékeket mind a kompetencia kurzusok, mind a vizsgák esetében. Természetesen az adminisztrátor, aki megfelelő szintű jogosultsággal rendelkezik, megváltoztathatja ezeket az értékeket.
 21. Mit jelent az IQ a kompetencia képzésben? Az Initial Qualification vagy IQ a kompetencia képzés szempontjából kompetencia kurzust jelent vizsgakövetelmények nélkül.
 22. Hogyan használható az IQ a kompetencia képzésben? Általánosságban az IQ létező alkalmazottakhoz történő új hozzárendeléseknél használható.
 23. Mit jelent az OQ a kompetencia képzésben? Operational Qualification (OQ) a kompetencia szempontjából az alkalmazottak kompetenciájának igazolását jelenti.
 24. Hogyan használhatom az OQ-t a kompetencia képzésben? Az OQ követelmények kétféleképpen határozhatóak meg: (1) A képzés érvényességének egy időtartamig tartó dátumának beállításával vagy (2) Training Needs Analysis (Képzési igény elemzés) vagy Examination Needs Analysis (Vizsgaigény elemzés) előzetes modellekkel. Részletes példák találhatók a Virtuális Rt, Kompetencia Kézikönyvben.
 25. Mit jelent a PQ a kompetencia képzésben? A Performance Qualification vagy PQ a képzési eredmények, egy időtartamon belüli, egyének, beosztások és osztályok részére történő SQC (Statisztikai Minőségellenőrzés) modellezését jelenti.
 26. Hogyan használhatom a PQ-t a kompetencia képzésben? A PQ modellek a Training Performance Management (oktatás teljesítmény elemzés) kategóriában találhatóak a Training Decision Support (oktatási döntéstámogatás) modulon belül. Minden egyes modell különböző változókkal rendelkezik, amelyeket igény szerint lehet beállítani a kiértékelésekhez.
 27. Hogyan kaphatok támogatást, ha szükségem van rá? 7/24 (non-stop) elérés biztosított a webhelyünkön keresztül. Keresse fel a technikai támogatást nyújtó szolgáltatásunkat a weben és kérje segítségünket.

 
   
Frissítve:2006. 03. 08.
back Vissza
----------------------------------
Kezdolap | Újdonságok | Cégünkrol | Elérhetoség | Térkép | FAQ | Linkek | Szolgáltatásainkról | Log in
© 2001-2002 OPULUS® védjegy a BioMondex Ltd. tulajdona. Minden jog fenntartva Jogi tudnivalók.