Opulus

Keresés: 
CACTUS FAQ
LAL Proficiency Teszt FAQ
OOS FAQ
PyroDoQ FAQ
PyroGel FAQ
PyroSolution FAQ


Adobe Acrobat Reader

KezdolapÚjdonságokCégünkrolElérhetoségTérképFAQLinkekSzolgáltatásainkrólLog in

MikroszennyezodésTermékek, megoldásokTudásközpontB2BÁllásközvetítésÉlelmiszeripar
 
 

CACTUS Desktop Edition FAQ

   


 1. Hogyan lehet a CACTUS Desktop Edition-t installálni?
 2. Mennyi időt igényel a CACTUS Desktop Edition használatának megtanulása?
 3. Minimális háttérrel rendelkező alkalmazott is képes az on-line tananyagok használatára?
 4. Mennyi idő alatt lehet felépíteni egy alkalmazotti adatbázist?
 5. Mennyi idő alatt lehet felépíteni egy kurzus adatbázist?
 6. Milyen hosszú egy átlagos kurzus?
 7. Feloszthatom a kurzusomat különálló fejezetekre?
 8. Mennyi időt vesz igénybe egy átlagos vizsga?
 9. Feloszthatom a vizsgámat különálló részekre?
 10. Gyakorolhatok az elsajátítandó tananyagomon?
 11. Testreszabhatóak a tananyagok? Beilleszthetők a tananyagba szövegek, videók, képek?
 12. Mit tehetek abban az esetben, ha szükségem van több és/vagy más tesztre a kurzusban és/vagy a vizsgákban?
 13. Hogyan használhatók a tanulási célok az oktatás validációja során?
 14. Hogyan határozhatom meg az elfogadhatósági szintet a magam és az alkalmazottaim számára?
 15. Mit jelent az IQ a kompetencia képzésben?
 16. Hogyan használható az IQ a kompetencia képzésben?
 17. Mit jelent az OQ a kompetencia képzésben?
 18. Hogyan használhatom az OQ-t a kompetencia képzésben?
 19. Mit jelent a PQ a kompetencia képzésben?
 20. Hogyan használhatom a PQ-t a kompetencia képzésben?
 21. Hogyan kaphatok támogatást, ha szükségem van rá?

 1. Hogyan lehet a CACTUS Desktop Edition-t installálni? Kérjük, tanulmányozza a "CACTUS Desktop Edition Telepítő felhasználói kézikönyv"-et.
 2. Mennyi időt igényel a CACTUS Desktop Edition használatának megtanulása? A CACTUS egyszerű és könnyen használható felhasználói felülete segítségével kevesebb, mint 30 perc alatt "otthon" érezheti magát a felhasználó. Az elvégzendő kurzus kiválasztása, a kurzus elindítása és a tananyag elolvasása sokkal egyszerűbb, mint besétálni egy osztályterembe és kapcsolatot teremteni az előadóval.
 3. Minimális háttérrel rendelkező alkalmazott is képes az on-line tananyagok használatára? Igen. A tanuló szintjén egy leegyszerűsített "CACTUS Training Center" áll rendelkezésre. A tanuló csak a számára ütemezett kurzust látja és indíthatja el.
 4. Mennyi idő alatt lehet felépíteni egy alkalmazotti adatbázist? Egy operátor kb. 100 alkalmazott adatait képes rögzíteni egy 8 órás munkanap során.
 5. Mennyi idő alatt lehet felépíteni egy kurzus adatbázist? A kurzus adatbázisok automatikusan épülnek fel a kurzusok installálása folyamán. Az adatbázisba a kurzusok alapértelmezett adatai kerülnek be. Ezeket az alapértelmezett adatokat a rendszeradminisztrátor szerkesztheti és megváltoztathatja.
 6. Milyen hosszú egy átlagos kurzus? A kurzus elvégzése kb. 45-90 perc attól függően, hogy mennyire jártas a kurzus által felölelt témakörben.
 7. Feloszthatom a kurzusomat különálló fejezetekre? Igen. A könyvjelző használatával a kurzus tagolható.
 8. Mennyi időt vesz igénybe egy átlagos vizsga? A vizsga teljesítése kb. 15-30 perc attól függően, hogy a vizsgázó mennyire jártas a vizsga által felölelt témakörben.
 9. Feloszthatom a vizsgámat különálló részekre? Nem.
 10. Gyakorolhatok az elsajátítandó tananyagomon? Igen. A felettese engedélyezheti a gyakorlást, de ne feledje, hogy ennek nyoma marad az "audit trail"-ben és a tanulási folyamatban.
 11. Testreszabhatók a tananyagok? Beilleszthetők a tananyagba szövegek, videók, képek? Igen. Méltányos összeg fejében beillesztjük az Ön által kívánt szövegeket, videókat és képeket a már meglévő tananyagba.
 12. Mit tehetek abban az esetben, ha szükségem van több és/vagy más tesztre a kurzusban és/vagy a vizsgákban? Méltányos összeg fejében beillesztjük az Ön által kívánt teszteket és/vagy vizsgakérdéseket a már meglévő tananyagba ill. vizsgába.
 13. Hogyan használhatók a tanulási célok az oktatás validációja során? Minden tanulási cél egy vagy több teszthez kötődik a tananyag tartalmában. A "Statistical Quality Control" eszközök használatával (mint pl. hisztogramok) és reprezentatív teszt eredmények kiértékelésével ésszerű mértékben korlátozhatjuk a tanulási célokat. Részletes példák találhatók a Virtuális Rt, Kompetencia Kézikönyvben.
 14. Hogyan határozhatom meg az elfogadhatósági szintet a magam és az alkalmazottaim számára? Az egészségügy területén dolgozó vállalatok által szolgáltatott adatok statisztikai feldolgozása alapján beállítottuk az alapértelmezett értékeket mind a kompetencia kurzusok, mind a vizsgák esetében. Természetesen az adminisztrátor, aki megfelelő szintű jogosultsággal rendelkezik, megváltoztathatja ezeket az értékeket.
 15. Mit jelent az IQ a kompetencia képzésben? Az Initial Qualification vagy IQ a kompetencia képzés szempontjából kompetencia kurzust jelent vizsgakövetelmények nélkül.
 16. Hogyan használható az IQ a kompetencia képzésben? Általánosságban az IQ létező alkalmazottakhoz történő új hozzárendeléseknél használható.
 17. Mit jelent az OQ a kompetencia képzésben? Operational Qualification (OQ) a kompetencia szempontjából az alkalmazottak kompetenciájának igazolását jelenti.
 18. Hogyan használhatom az OQ-t a kompetencia képzésben? Az OQ követelmények kétféleképpen határozhatóak meg: (1) A képzés érvényességének egy időtartamig tartó dátumának beállításával vagy (2) Training Needs Analysis (Képzési igény elemzés) vagy Examination Needs Analysis (Vizsgaigény elemzés) előzetes modellekkel. Részletes példák találhatók a Virtuális Rt, Kompetencia Kézikönyvben.
 19. Mit jelent a PQ a kompetencia képzésben? A Performance Qualification vagy PQ a képzési eredmények, egy időtartamon belüli, egyének, beosztások és osztályok részére történő SQC (Statisztikai Minőségellenőrzés) modellezését jelenti.
 20. Hogyan használhatom a PQ-t a kompetencia képzésben? A PQ modellek a Training Performance Management kategóriában találhatóak a Training Decision Support modulon belül. Minden egyes modell különböző változókkal rendelkezik, amelyeket igény szerint lehet beállítani a kiértékelésekhez.
 21. Hogyan kaphatok támogatást, ha szükségem van rá? 7/24 (non-stop) elérés biztosított a webhelyünkön keresztül. Keresse fel a technikai támogatást nyújtó szolgáltatásunkat a weben és kérje segítségünket.

 
   
Frissítve:2006. 03. 08.
back Vissza
----------------------------------
Kezdolap | Újdonságok | Cégünkrol | Elérhetoség | Térkép | FAQ | Linkek | Szolgáltatásainkról | Log in
© 2001-2002 OPULUS® védjegy a BioMondex Ltd. tulajdona. Minden jog fenntartva Jogi tudnivalók.